Sant Jordi al Ramis 2022
Concurs de creació en llengua catalana

El departament de Llengua catalana i literatura, després d’una lectura atenta de les propostes presentades, va acordar per unanimitat atorgar els premis del concurs literari de Sant Jordi d’enguany a:

  • Laia Juanico Quevedo (2n d’ESO), en la categoria de 1r i 2n d’ESO, per la narració titulada Quan el cos ens parla d’ansietat. El jurat n’ha destacat la força de la prosa, que es pot considerar poètica, en què es fa un ús riquíssim dels recursos literaris, especialment de les metàfores, i tot al servei d’un text que destaca pel seu missatge esperançador davant de les adversitats.
  • Laia Coll Cardona (3r d’ESO), en la categoria de 3r i 4t d’ESO, pel poema Unes festes diferents. El jurat n’ha destacat la temàtica: després de dos anys sense poder-les viure, l’enyor de les festes toca la vena sensible del lector, per molt que enguany tot sembla indicar que tornarem a celebrar-les.
  • Maya Teixidor Gil (2n BATX), en la categoria de 1r i 2n de Batxillerat, BSP i CF, pel recull poètic De la sang que florí una rosa. El jurat n’ha destacat la diversitat i potència temàtica, l’ús d’un llenguatge molt elaborat, el domini de la formalitat i la presència de recursos literaris molt variats.

Enhorabona a les premiades i gràcies a tothom per la participació.