El proper divendres 20 de gener, a les 19:30 hores, es presentarà a la sala d’actes de l’IES Joan Ramis i Ramis el resultat de la restauració d’alguns dels bens culturals més valuosos de la seva col·lecció patrimonial, en concret tres toms de l’anomenat Atlas Marítimo de España, obra mestra de la cartografia espanyola i europea del segle XVIII i un gravat de Menorca, també del segle XVIII atribuït a John Armstrong.

Aquesta restauració ha estat impulsada per l'Associació d'Amics de l'Arxiu i Biblioteca de l'IES Joan Ramis, que ha promogut la part administrativa del procés. Iniciada el 2009 i culminada a principis del 2011, ha sigut possible gràcies al patrocini del Consell Insular de Menorca i del Govern Balear.

Al llarg de l’acte s’exposarà el procés de restauració dut a terme per BCNLIBER, un taller especialitzat en la restauració de paper. A continuació, el professor Tomàs Vidal Bendito, geògraf i especilista en cartografia històrica parlarà sobre la cartografia del segle XVIII en general i més en concret de l’Atlas Marítimo Español i de la cartografia de Menorca.

L'acte és obert al públic en general.

El president de l'AAAB

Antoni López Pons